Bemutatkozás

Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézménye

Devecseri részleg

8460 Devecser, Petőfi tér 5.

Tel.: 06/88/514-680

Tisztelt Érdeklődő! Üdvözlöm a honlapunkon!


Devecser szívében működik a Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézményének I. számú telephelye.
A több épületegyüttesből álló 100 férőhelyes otthon tömegközlekedési eszközökkel, személygépkocsival jól megközelíthető, a felújított Esterházy-kastélyban működik. A városi könyvtárral közös udvarban, ingyenes parkolási lehetőség biztosított.
Intézményünkben arra törekszünk, hogy lakóink minél hosszabb ideig megőrizhessék önállóságukat, természetesen figyelembe véve alapbetegségeikhez mérten ami elvárható.
Mindannyiunk vágya, hogy időskorúnkat kényelembe, tapintatos gondoskodás mellett éljük meg. Otthonunkban figyelmet fordítunk, hogy lakóink életkorának és egészségi állapotának megfelelő életkörülményeket biztosítsunk.
Az épület kétszintes akadálymentesített, a közlekedést 2010-ben felújított lift is segíti, a szintek között.
Szobáink 2-3 ágyasak külön fürdőszobával ellátottak.
Az Alzheimer és az Alzheimer típusú megbetegedésben szenvedők számára külön Intenzív gondozási részleg került kialakításra, négy ágyas szobákkal, foglalkoztatóval külön férfi, női fürdővel.
Feladatunknak érezzük, hogy lakóink környezetükkel megelégedve, ahhoz jól alkalmazkodva: hozzátartozóikkal, gyermekeikkel, rokonokkal, barátokkal a kapcsolatot fenntartva éljenek.

„ Az öregség ne az élet vége, hanem koronája legyen” ( Dr. Hárdi)

Kollégáimmal azon fáradozunk, hogy olyan intézményi miliőt tudjunk létrehozni, mely magában hordozza az otthon „melegét”.Megértéssel, elfogadással, tisztelettel, türelemmel legyünk lakóink iránt. Ezáltal a lakók közérzetét és ezen keresztül egészségi állapotukat pozitív irányba befolyásolhatjuk.
A közösségi programok a napi szintű foglalkozások a közös étkezések lehetősége, mind, mind azt a célt szolgálja, hogy erősítsük az egyre gyengülő szociális kapcsolatokat.

Érdeklődés esetén kiemelném a személyes körültekintés, látogatás fontosságát hisz minden otthonunk más adottságokkal, rendelkezik. Az alapos tájékozódás, szükségszerű egy ilyen nagy horderejű döntés meghozatalában.
Egy Madách idézettel zárnám soraimat mely talán mottónk is lehetne:

„Nem önmagadért, hanem
másokért élni a legszebb hivatás.”

                                                                                                                    Lozsiné Rózsás Ildikó
                                                                                                                          részlegvezető