Köszöntő

Ujvári János Református Szeretetotthon

Idősek Otthona Mezőörs

9097 Mezőörs, Fő u. 66.

Tel.: 06/96/587-500

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt az Ujvári János Református Szeretetotthon mezőörsi székhelyintézményének oldalán. Egyházi intézményünk Győr-Moson-Sopron megyében, a megye délkeleti részén, Győrtől 25 km-re helyezkedik el.

2007. október 31-én, a Reformáció emlékünnepén a Mezőörsi Református Egyházközség Presbitériuma – a gyülekezet gályarab lelkipásztorára emlékezve – az Ujvári János Református Szeretetotthon nevet adta az intézménynek. Székhelyünk 3 fő tevékenységet végez, az időellátás mellett a házi segítségnyújtást és a szociális étkeztetést. Ezen túl intézményünk biztosítja a környékbeli iskolások, óvodások, idősek és vendégétkezők étkeztetését is.

Szeretetotthonunkban 36 ellátottat tudunk nagyon komfortos, egy- valamint kétszemélyes lakrészekben elhelyezni. A lakóegységek szintenként tágas folyosóra nyílnak, a szinteket lépcsőház és lift köti össze. Mindkét szinten található társalgó könyvtárral, internet elérhetőség valamint a földszinten kapott helyet az imaterem.

Az otthon úgy került kialakításra, hogy lakóinak – összkomfortos körülmények között – teljes ellátást, szakszerű gondozást, és orvosi felügyeletet is képes legyen biztosítani. A lakók kényelmét szolgálja a fedett terasz, a gondozott udvar és az épület mögött kialakított hobbikert is. Igény szerint fodrász, pedikűrös látogatja lakóinkat, emellett színes programokat, foglalkozásokat kínálunk, amelyeken a részvétel önkéntes. A foglalkozások tervezésekor figyelembe vesszük a lakók érdeklődési körét, egyéni képességeiket. Minden évben szervezünk számukra kirándulásokat, kulturális programokat. Intézményünkben kiemelt szerepet kap a bentlakók lelki gondozása és a hitélet gyakorlása. A hétközi áhítatokon kívül, vasárnaponként és ünnepnapokon is van Istentisztelet.

Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodunk, akik ezt önmaguk valamint ellátottjaink részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen koruk, egészségi állapotuk miatt. A házi segítségnyújtás keretében a szolgáltatást igénybe vevő személy részére saját lakókörnyezetében biztosítjuk az önálló életvitel fenntartása érdekében szükséges ellátást szociális segítés vagy személyi gondozás formájában.

Intézményünk és szolgáltatásaink biztosítják az ellátottaink gondozását-ápolását, életkoruknak, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő komplex ellátását, lelki gondozását. Mindezt a magas szintű szakmaiság, a humánum, a keresztyén szellemiség és értékrend jegyében teszi a gondozottakért érzett elkötelezettséggel, felelősségvállalással a bibliai útmutatás szerint, amely egyben a szeretetotthonban dolgozók vezérigéje is:

„Karold fel az erőtleneket, légy türelmes mindenkihez!”

                                                                                          (1 Thesszalonika 5:14)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és hozzánk látogatót!

Áldás, békesség!

                                                                                                                         Tóthné Szemeti Gizella

                                                                                                                                 részlegvezető