Köszöntő

Tisztelt Honlaplátogató!

 

Szeretettel köszöntöm a Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézményének honlapján!  Örömömre szolgál, hogy megtisztelte érdeklődésével szervezetünket.

Intézményünk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságról szóló 316/2012.(XI.13.) Kormányrendelet értelmében a korábbi módszertani feladatellátás során szerzett gyakorlati tapasztalatai alapján ismételten felkérést kapott módszertani feladatellátásra. A feladatellátás kiterjed a közép-dunántúli régióban az idős alap-és szakellátás szakterületre.

Módszertani munkánk lényegét dióhéjban a következőkben foglalom össze: alapvető célként deklaráljuk a régióban magas fokú szociális biztonságot és minőséget biztosító, fenntartható, esélyteremtő jóléti rendszer létrehozását, fejlesztését a partnerség és az önkéntes részvétel elvének hangsúlyozásával.

Fejlesztési céljaink között kiemelt jelentőséggel bír a szolgáltatásközpontú szemlélet, így közreműködünk minden olyan minőségfejlesztési eljárás kidolgozásában, melynek alkalmazása révén javul a szociális intézmények munkájának minősége. A fejlesztő munka során igyekszünk a párbeszédet elősegíteni a szociális szolgáltatásokban az érintettek között. A folyamatok komplexitása a szakmai munkában abból ered, hogy többféle szempontot kell a szakembereknek döntéseik során figyelembe venniük, ezért döntésoptimalizálásukhoz korszerű ismeretek közvetítésével kívánunk hozzájárulni.

Honlapunkat folyamatosan frissítjük, célunk, hogy a legaktuálisabb információkat, szakmai híreket rendszeresen közzétegyük, valamint naprakész tájékoztatást adjunk a továbbképzésekről, szakmai rendezvényekről, innovatív szakmai módszerekről valamint a jogszabályi változásokról.

Bízom abban, hogy a honlap szakmai információival hozzá tudunk járulni a szakmai munka fejlesztéséhez, és szívből remélem, hogy megindul egy hatékony szakmaközi együttműködés is, melyhez elengedhetetlen a terület visszajelzésének ismerete is, ezért kérem, hogy észrevételeivel, módszertant érintő kérdéseivel bátran keresse intézményünket, ahol az iopkov@iopkov.hu e-mail címen szívesen állunk rendelkezésére.

                                                                                                                 Forsthoffer Erzsébet
                                                                                                                          igazgató