Lelkigondozók Fórumán vettünk részt

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének szervezésében  „OSZTOZÓ” – Lelkigondozók Fórumán vettünk részt Lesencetomajon 2017. június elején.

A rendezvény előzetesen kitűzött célja jól megvalósult: a lelkigondozásban résztvevő munkatársak megoszthatták egymással az intézményekben zajló hitélet gazdagításával kapcsolatos meglátásaikat, problémáikat.

Az előadások sorát a rendezvény házigazdája, Lesencetomaj kezdte meg. Szabó Zoltán lesencetomaji plébános a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének és a helyi egyházközség együttműködésének tapasztalatairól számolt be.

Következőként Németh Istvánné, a helyi Caritas csoport vezetője osztotta meg tapasztalatait a lakókkal való kapcsolatfelvételről és a hagyománnyá vált közös programokról. Ezt követően a házigazda lesencetomajiak mutatták be az intézményükben folyó lelkigondozást a teljesség igénye nélkül: Betlehemes játékok, szentségek felvétele, ünnepi misék, zarándokutak, imaóra.

11 órától a meghívott intézmények mutatták be lelkigondozói munkájukat, majd az ezzel kapcsolatos aktuális kérdések, gyakorlati tapasztalatok megbeszélésére került sor az SZGYF Veszprém Megyei Kirendeltségének szociális referense, Mészáros Mónika koordinálásával. A fórumot Késmárki Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős referens zárta a tapasztalatok összegzésével.

Intézmény: