Generációk, ha találkoznak

2017. augusztusában nyári tábort szerveztünk pápakovácsi székhelyintézményünk dolgozóinak gyermekei és unokái részére.

Az intézmény társalgójában kezdődtek a napjaink. Reggelente itt mindig volt lehetőség átbeszélni, lerajzolni az előző napi élményeket. A hét elején a legkisebbek is aktívan vettek részt a palacsinta és a kókuszgolyó közös készítésében.

Különösen kedveltek voltak a kézműves foglalkozásaink: a gyöngyfűzés, a karkötő készítése és a gyurmázás is. Az asztali teke, a hulla- hopp-karikázás, a buborékfújás és a lábnyomatok készítése sem maradhatott ki az életünkből.

Sok kiránduláson vettünk részt, amelyen a gyerekek az idősekkel együtt jól érezhették magukat. Elutaztunk a győri állatkertbe, ahol részesei lehettünk egy különleges állatbemutatónak, testközelben találkozhattunk az állatkert néhány lakójával. Lehetőségünk volt ellátogatni a Dákai Polgár Kecskemajorba: az állatsimogatás után a helyi készítésű különböző kecskesajtokat is megkóstolhattuk.

Megcsodáltuk a döbröntei Szarvaskő-várromot, a tiszta levegőjű Bitva-patak partján csendes környezetben játszottunk és a nagy hőségben közös hűsítő fagyizásra is sor kerülhetett. A két generáció aktív együttműködésének köszönhetően a hét végén már ismerősként üdvözölték egymást a gyermekek és lakóink.

Intézmény: