Lecsófesztivál örökzöld slágerekkel

Pápakovácsi székhelyintézményünk az idei évben is felkerült a VII. Lecsófesztivált szervező Kamond vendéglistájára, így augusztus 9-én néhány lakónk már visszatérő versenyzőként érkezett a bográcsozás helyszínére.

A 12 fős csapat rutinos mozdulatokkal látott neki a zsűrizésre váró étel elkészítésének. Az előkészületek során a feladatokat a lakóink megosztották egymás között, majd a megnyitóbeszéd után elkezdődött a főzőverseny, amit kulturális műsorok tettek színesebbé.

Örökzöld slágereket hallhattunk a vendéglátó Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének lakóitól és a meghívott fellépőktől is, valamint egy tánccsoport modern tánc bemutatóját tekinthettük meg.

A háromtagú zsűri a 10 csapat által készített mesterművek közül a lesencetomaji indulók lecsóját találták a legízletesebbnek. A jó levegőn elfogyasztott ebéd után senki sem tért haza korgó gyomorral és üres kézzel. Minden jelenlévő intézmény emléklapot és egy kerámia kancsót kapott a részvételéért.

Intézmény: