Jézus születésére készülünk

2017. decemberében pápakovácsi intézményegységünkben az ünnepre hangolódva teltek mindennapjaink. Advent a várakozás, az elcsendesedés, az Istenre figyelés különleges időszaka.

Ennek szellemében tartottuk a karácsonyi készülődés során különböző foglalkozásainkat. Az idei évben is ellátogatott lakóinkhoz a Télapó. A pápakovácsi Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai adtak elő egy kedves műsort, utána minden ellátottunknak személyesen adtuk át az elmaradhatatlan csokoládé-mikulást.

A mézeskalács közös készítése és díszítése az ünnnepi zenehallgatás mellett is a karácsonyi ünnepre való ráhangolódást segítette elő. Az adventi koszorú, a szegfűszeggel tűzdelt narancs készítése mellett a Luca-napi búza elvetése sem maradhatott el.

A harmadik adventi hétvége előtti napokban a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola ötödik és hatodik osztályos diákjai adták elő a betlehemi királyok történetét, tovább ápolva a karácsonyi népszokások hagyományát.

 

December 22-én pedig attyapusztai intézményünk dolgozói karácsonyi ünnepséggel kedveskedtek az idősek otthona lakói számára. Ezúton szeretnénk minden ellátotttunknak, lakóink családtagjainak, hozzátartozóinak és munkavállalóinknak Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Békés, Boldog Új Évet kívánni!

Intézmény: