Nyári tábor Attyapusztán - Generációk találkoztak otthonunkban

2018. július első hetében a tavalyi nyári generációs tábor nagy sikere nyomán újra összegyűltek az attyapusztai dolgozók gyermekei és unokái Pápakovácsi intézményegységünkben.

A létszámot tekintve felülmúltuk az előző évet, idén tizenhét kisgyermek volt kíváncsi a mentálhigiénés csoport által szervezett programokra. A nyári időjárás szerencsére kedvezett a tervezett elfoglaltságoknak, így sok időt tölthettünk a szabadban sétálva és játszva.

A hétfő délelőtti egymással és az intézménnyel való ismerkedés után fizikai és szellemi versenyre került sor a két csapatra osztott gyermekek között. A délutánok többnyire kézműves foglalkozásokkal teltek, így hűtőmágnest készítettünk gipszből, de volt gyöngyfűzés, színezés, krumpli nyomda, kavicsfestés, tavi- és labdarózsa készítés is.

A tábor második napján a pápakovácsi focipályán és játszótéren töltöttük a nap nagy részét. A hét közepén szintén a falu felé vettük az irányt, ahol a csöppségek sajtot kóstolhattak és készíthettek. Csütörtökön értük el gyalogtúráink csúcsára, ugyanis a tapolcafői Forrás-tanösvényre sétáltunk el. A bakonyi karsztforrás vizétől a csemeték hamar új erőre kaptak a hosszú út után, és vidáman sétáltak tovább a Tapolca-patak csodaszép partján.

 

A hét zárásaként idősek és fiatalok különféle produkciókkal készültek a hétfőn meghirdetett Csillag születik műsorunkra. Itt fellépett intézményünk dalköre, a gyermekek pedig tánccal, énekkel készültek, verset mondtak és rajzoltak.

A csoport tagjai között kötetlen és vidám beszélgetésekre is jutott idő a nagy sikerű nyári táborunk folyamán.

Intézmény: